Bilance 2019

... Petr Blahoš, 12. 1. 2020

Rok 2019 byl prostě zaplněn, skoro bych řekl do poslední minuty. Práce na rozvoji TracePRO musela jít trochu stranou, ikdyž jsem udělal integraci s IFS (Traceability systém používaný JUKI), a pořád probíhá projekt integrace s Heliosem na automatické odvádění práce a materiálu.

Kdybych to měl vzít jedno po druhém tak:

  • TracePRO a IFS: běží tak, jak asi čekáme. Integrace s IFS funguje. Nemůžu říct, že bych byl nějak extra spokojen, protože IFS je prostě vrstva navíc. Jak to chápu já, JUKI samy o sobě neumí pracovat s materiálem, na to právě potřebují nadstavbu typu IFS. JUKI pracují akorát s podavači, ale zrovna moc neví, co je v nich - to zařizuje právě IFSko. Pokud se mýlím, budu rád, když mě opravíte.

  • TracePRO a KohYoung AOI: situace se nějak stabilizovala. Jsme schopni z KohYoungu tahat výsledky z AOI, výsledky z rozhodnutí i z oprav.

  • PhoSta: Tohle je projekt na focení osazených desek plošných spojů s automatickou detekcí čárových kódů a balením do krabic. Projekt jsme rozjeli, přibližně od listopadu jej používají v běžném provozu, a plánuje se nějaké rozšíření.

  • Dělal jsem jedno školení Pythonu pro začátečníky. Podle ohlasů snad dopadlo docela dobře. Přesvědčil jsem se o tom, že nejlepší je začít s želvou.

  • Postavil jsem teploměr/vlhkoměr na ESP8266 napojený na InfluxDB + Grafana. Pokud Vám nejde o nějakou velkou přesnost, tak takový teploměr postavíte na pětistovku, a nepotřebujete k tomu psát vlastní software.

  • Pak tu je jeden velký projekt, o kterém zatím nemám svolení psát.

  • Z takových těch věcí osobního rozvoje jsem si trochu hrál s flutterem, a zdá se mi, že jsem konečně našel nástroj, se kterým lze snadno začít.


Komentáře byly zrušeny
V EU teď máme složitou situaci s Cookies. Na komentáře jsem používal jistou službu třetí strany. Ta však používá Cookies poměrně, ehm, benevolentně. Tak jsem se rozhodl komentáře zrušit. Pokud chcete, můžete mi napsat přímo